אשראי לעסק בקשיים

עסקים קטנים ואף עסקים בינוניים נאלצים להתמודד כיום במצב הכלכלי המאוד לא פשוט במדינת ישראל, חלקם נסגרים כבר בשנה הראשונה לפתיחתם, חלקם צפים ושורדים בקושי ולרובם יש בעיה של תזרים מזומנים, רובם ככולם חייבים כמו חמצן גיוס אשראי לעסק שלהם וזאת מהסיבות שנמנה כעת.

מדוע צריכים עסקים קטנים ובינוניים לצרוך גיוס אשראי לעסק שלהם?

* בשל יוקר המחייה, התחרות שהתגברה בשנים האחרונות בין העסקים השונים וכן בשל הגלובליזציה הצרכנים התפכחו יתר על המידה והפכו ללקוחות שעומדים על שלהם ומתמקחים הרבה יותר מבעבר ואף ברמת השקלים הבודדים.

לפני עשור שיעור הרווח של העסקים הקטנים ואף הבינוניים היו גבוהים באופן יחסי לשוק, אך כיום הם צריכים להוריד את המחיר ולהתמודד עם רווח תזרימי הרבה יותר נמוך. גם מבחינת לקוחות עסקיים כוח המיקוח עולה, תנאי השוטף של לקוחות עסקיים הינם ארוכים ביותר אצל חברות גדולות מול עסקים קטנים ובינוניים.

רוב העסקים הקטנים והבינוניים אשר הם מהווים קבלני משנה לחברות גדולות נאלצים לעבוד עמן בתנאים של שוטף שישים או אף שוטף מאה עשרים כתוצאה מכך הם נזקקים לגייס אשראי לעסק בקשיים על מנת לממן את תנאי השוטף האלו.

* התחרות במשק גדלה – קצב גידול העסקים כמו ביגוד או מזון, יצרו מצב שבו למרות שההכנסות גדלו לכאורה, אבל למעשה כל נתח ההכנסות אינדיבידואלי לכל עסק למעשה הצטמצם בשל ריבוי העסקים אשר נפתחו בתחום יש יותר מדי עסקים בענף הביגוד או המזון וכתוצאה מכך אותם בעלי עסקים צריכים ליטול הלוואות לעסק בקשיים.

* לולאת החנק של האשראי – הלוואה לעסק בקשיים היא תוצאה של החנק באשראי אשר קורית במשק הישראלי בקרב עסקים קטנים ובינוניים. עסקים אלו אשר מתקשים לשרוד אינם מצליחים לגייס הלוואות מן הבנק , כאשר המצב טוב הבנק אינו מעניק להם ורק כאשר המצב ממש מחריף, הבנק מעניק להם הלוואה בחוסר ברירה עם תנאים לא טובים.

שלוש דרכים לגיוס אשראי לעסק בקשיים

  1. גיוס אשראי מהבנק – היתרון המרכזי בגיוס אשראי מהבנק הוא כי הבעלות על העסק שלכם נותרת כשהייתה , הגורם הכלכלי אשר מספק לכם אשראי לעסק בקשיים מצפה לקבל את כספו בחזרה בזמן כולל ריביות והוצאות נוספות במיוחד אם היה קושי בהחזרים אשר נקבעו. החיסרון בגיוס אשראי מהבנק הוא כי למעשה זוהי הלוואה לכל דבר ועניין. הבנק מזרים את הסכום שנדרש לכם ומצפה לקבל אותו כולל ריביות והוצאות נוספות, וכן הוא מצמצם את מסגרת האשראי של העסק שלכם בבנק.
  2. קרן סיוע לעסקים – המדינה מפעילה נתיב הלוואות לעסקים אשר נהוג לכנות אותו קרן סיוע לעסקים אשר נקלעו לקושי ללא ריבית.
  3. הלוואות חוץ בנקאיות – יש כל מיני חברות כלכליות אשר הן מציעות הלוואות לחברות אשר נקלעו לקשיים בעסק שלהן. ההלוואה ניתנת ללא בדיקה מקיפה מדי ומומלצת ביותר. אבל הריביות בהן הן גבוהות הרבה יותר מאשר הריביות אשר נוטלים הבנקים השונים.